Demon's Share
Het verhaal van The Demon’s Share
Het engelenaandeel vertegenwoordigt de verdamping van rum of whisky tijdens het rijpingsproces op vat.
Hoe tropischer het klimaat, hoe belangrijker dit deel van de engelen is.
Stel je voor dat El Diablo zichzelf zou komen helpen voor de engelen...
In Panama is de suikertraditie verankerd in dit Midden-Amerikaanse land: ruim 1.200 hectare suikerriet is bestemd voor de productie van rum. In dit Midden-Amerikaanse land op tropische breedtegraden is het aandeel van de engelen des te belangrijker omdat El Diablo daar zijn oorsprong vindt.
“Als The Angels’ Share het werk is van vluchtige alchemie, dan is The Demon’s Share de spirituele creatie van El Diablo.”
Een gedistilleerde drank op basis van Spaanse stijl
The Demon’s Share wordt gedistilleerd in een kolom still. Er wordt gebruik gemaakt van endemische gisten die het destillaat een vrij dicht aromatisch palet geven.
Deze nectar wordt vervolgens 6 jaar gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten.
De rol van de duivel gaat ten koste van die van de engelen.
Om The Demon’s Share te produceren, gebruikt El Diablo tot 10% van de rum in de vaten die tot nu toe gereserveerd waren voor engelen. Zelfs voor de inheemse bevolking wordt het deel van de engelen vergeten. Ze herinneren zich alleen dat van El Diablo. Met zijn bloemige en vanilletonen is The Demon’s Share heerlijk zoals het maar kan zijn. Het romige mondgevoel met accenten van sinaasappelmarmelade en hibiscus eindigt met een chocoladefinish.