OPTHIMUS
Tegenwoordig selecteert Pedro Ramon Lopez Oliver de beste distillaten die beschikbaar zijn in het Caribisch gebied. 12.000 eikenhouten vaten, ex-bourbon- en sherryvaten, wachten in de kelders. Felix Piedra en Omar Vicente, de twee meesterblenders, en Miguel Almonte en Samuel Gonzalez, de twee keldermeesters, oorspronkelijk afkomstig uit Cuba en de Dominicaanse Republiek, hebben gekozen voor de solera-methode voor het rijpen van Opthimus-rum. Door te blenden volgens voorouderlijke recepten uit de familiearchieven, biedt Opthimus rum gemaakt van puur suikerrietsap met een zeldzame complexiteit.
Voorouderlijke knowhow
Aangekomen in Cuba aan het einde van de 18e eeuw, legde Don Juanillo Oliver een tabaks- en vervolgens een suikerrietplantage aan. Zijn nakomelingen specialiseerden zich rond 1870 in het distilleren van rum. Tijdens de revolutie van 1959 besloten de meeste leden van de familie Oliver het eiland te verlaten. Halverwege de jaren tachtig keerde een van hen terug naar Cuba, waar hij documenten ontdekte over de productie van rum door zijn voorouders. De familie Oliver besloot deze traditie nieuw leven in te blazen en richtte een distilleerderij op in Santo Domingo, waar het klimaat en de bodem vergelijkbaar waren met die van hun eiland van herkomst.
Complexe en weelderige rum
Tegenwoordig selecteert Pedro Ramon Lopez Oliver de beste distillaten die beschikbaar zijn in het Caribisch gebied. 12.000 eikenhouten vaten, ex-bourbon- en sherryvaten, wachten in de kelders. Felix Piedra en Omar Vicente, de twee meesterblenders, en Miguel Almonte en Samuel Gonzalez, de twee keldermeesters, oorspronkelijk afkomstig uit Cuba en de Dominicaanse Republiek, hebben gekozen voor de solera-methode voor het rijpen van Opthimus-rum. Door te blenden volgens voorouderlijke recepten uit de familiearchieven, biedt Opthimus rum gemaakt van puur suikerrietsap met een zeldzame complexiteit.